In de zomer van 1990 werd Natascha Meijer, een jonge moeder van 22 jaar, dood aangetroffen in haar woning aan de Beukelsdijk in Rotterdam. Ze was slachtoffer van een gewelddadige aanval, waarbij ze diverse steekwonden had opgelopen en gewurgd was. Het politieonderzoek onthulde sporen zoals sigarettenpeuken en een joint die niet van haar waren, wat erop wees dat ze bezoek had gehad vlak voor haar dood. Ondanks uitgebreide buurtonderzoeken en getuigenoproepen leverde het politieonderzoek destijds geen sluitende bewijzen op voor de arrestatie van een verdachte.
Natascha was een levendige en geliefde jonge vrouw, moeder van een dochtertje genaamd Peggy. Ze had een bewogen leven geleid, met periodes van dakloosheid en problemen met alcohol en drugs. Natascha was sociaal en had een grote vriendenkring. Ze stond bekend als
een opgewekte en vriendelijke vrouw, maar haar leven was ook getekend door persoonlijke worstelingen en relatieproblemen. Ondanks haar moeilijke omstandigheden bleef ze betrokken bij het welzijn van haar dochter, hoewel de zorg vaak werd overgenomen door haar moeder.
De politie stelde een team van rechercheurs samen om de moord op Natascha Meijer te onderzoeken.
Een getuige meldde dat hij een man met donker haar en een net kostuum Natascha’s woning had zien binnengaan, maar deze man werd nooit geïdentificeerd. De focus lag vervolgens op Natascha’s mannelijke vrienden en seksuele partners. Op 9 augustus 1990 werd Rene J. gearresteerd als verdachte, maar hij werd snel vrijgelaten door gebrek aan bewijs. Ondanks verdere onderzoeken bleef de zaak onopgelost en werd deze na enige tijd gesloten. In 2002 werd de moordzaak van Natascha Meijer heropend dankzij haar moeder Ilona, die hulp kreeg van Peter R. de Vries. Ilona had jarenlang tevergeefs brieven gestuurd naar de politie en politieke partijen. Een nieuw rechercheteam werd gevormd en maakte gebruik van modern DNA-onderzoek, maar de resultaten waren teleurstellend. Het DNA van tien mannen, waaronder verdachte Rene J., kwam niet overeen met het gevonden spermaspoor. Hoewel er geen doorbraak was, kan het oude DNA-spoor nog altijd helpen. Nieuwe DNA-profielen van verdachten worden soms toegevoegd en vergeleken met het oude bewijs.
Na Ilona’s overlijden zet Natascha’s dochter Peggy de zoektocht naar de waarheid voort, in de hoop dat nieuwe informatie aan het licht kom. Peggy was slechts 4 jaar toen haar moeder om het leven werd gebracht. Nu 34 jaar later is Peggy zelf moeder, maar de vraag wat er met haar eigen moeder is gebeurd houdt haar altijd bezig. Zij doet daarom een oproep: “als je iets weet, ook al is het anoniem, laat het ons dan weten. Dan pas krijgen wij rust.”